Werkwijze

Kennismaking
Wanneer u ons belt of mailt maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan maken we kennis met elkaar en, zo mogelijk, ook met de dieren. Normaliter is dit ook het intake gesprek dat plaatsvindt bij u thuis. Als u het geen prettig idee vindt om meteen onbekenden in huis te laten, kunt u ook bij één van ons thuis een afspraak maken. Probeer daarom ruim van tevoren een afspraak te maken; dan hoeft u ook geen overhaaste beslissingen te nemen.

Sleutelbeleid

Dierverzorging thuis kan zich voorstellen dat het vreemd is uw huissleutels te overhandigen aan personen die u slechts bij een kennismakings- of intakegesprek hebt ontmoet.
Een echte vertrouwensband is er immers nog niet. We hopen echter met onze aanpak, kennis van zaken en niet te vergeten ons enthousiasme uw vertrouwen te winnen.
U kunt uw sleutels tijdens het intakegesprek overdragen. We controleren dan meteen of ze passen. Een andere mogelijkheid is dat wij ze vlak voor uw vertrek ophalen (en controleren). U kunt de sleutels ook zelf bij ons langsbrengen, vergeet ze dan niet te controleren.
Tijdens het intake-gesprek vragen we altijd naar een contactpersoon die over reservesleutels beschikt in geval van verlies, diefstal of slecht functioneren van de overhandigde sleutels. Als u tevreden bent over onze service en van plan bent ons vaker in te schakelen, kunt u overwegen uw sleutel permanent bij ons in bewaring te geven. Dit kost u niets en zorgt ervoor dat u voortaan met één telefoontje de verzorging van uw dier(en) kunt regelen. Prettig als u onverwacht van huis moet of ergens wordt opgehouden. Een bijkomend voordeel is dat u altijd een reserve achter de hand hebt bij verlies of diefstal van uw eigen sleutels.

Het spreekt vanzelf dat we zeer zorgvuldig met uw sleutels omgaan.
Om misbruik of schade te voorkomen hanteren we een aantal veiligheidsmaatregelen:

 •  sleutels worden bewaard in een kluis
 • bijbehorende adresgegevens zijn alleen toegankelijk voor Dierverzorging thuis
 •  sleutels worden alleen gebruikt om de activiteiten conform de overeenkomst uit te voeren
 • één en ander wordt vastgelegd in een sleutelcontract

Opstellen overeenkomst
Tijdens de kennismaking bespreken we de activiteiten die van ons verwacht worden. Aan de hand van uw wensen wordt de uiteindelijke prijs bepaalt. Één en ander wordt vastgelegd in een overeenkomst en het sleutelcontract wordt ingevuld.

Voorzorgsmaatregelen
Om besmetting met andere dieren onder de hoede van Dierverzorging thuis te voorkomen, verwachten wij dat u de gangbare voorzorgsmaatregelen neemt ten aanzien van parasieten en ongedierte. Één en ander wordt tijdens het intake-gesprek besproken. Voor het uitlaten van de hond, zie “uitlaatservice” onderaan deze pagina.

Bij de verzorging maken we gebruik van een controlelijst.

 • of aan al onze afspraken is voldaan
 • uitwendige gezondheidskenmerken van de dieren
 • of uw woning veilig is afgesloten

Uitlaatservice

 • voor het uitlaten van de hond, verwachten wij het volgende van u:
 • een goede riem en halsband adresgegevens van de hond aan de halsband
 • de hond moet voorzien zijn van een chip of leesbare tatoeage. (let wel dat deze ook goed geregistreerd is)
 • een handdoek of zgn. Pet Towel, om de hond te kunnen drogen na een regenbui (deze kunnen wij ook leveren)
 • bij uitzonderlijke weersomstandigheden zullen wij de planning van het uitlaattijdstip aanpassen
 • verder zijn de algemene voorwaarden van toepassing.